logo v

Blog

IMG min

Mijn verhaal

Edit Content

Ik ben geboren in Kortrijk in 1985 en groeide op in Beveren-Leie. Uiteindelijk verloor ik toch mijn hart aan mijn geboortestad, waar mijn tattoostudio zich bevindt. Een concrete tattoostijl heb ik niet, maar eigenlijk toch weer wel! Ik ben geen flash artist die aan de lopende band tekent; de rode draad doorheen mijn werk is dat ik jouw verhaal en de elementen die jij mooi vindt in mijn ontwerp verwerk.

Het is een welkome uitdaging om jouw idee op papier en later naar een tattoo te vertalen. Ik hanteer een persoonlijke aanpak en maak tijd om naar jou te luisteren. Heb je een tattoo gezien die je graag wil? Geen probleem: ik pas het design naargelang jouw wensen aan, waardoor het resultaat toch uniek is.

Soms zijn mijn tattoos realistisch, soms kleurrijk, soms klein en dan weer groot. Zelf vind ik het zalig om kleurtattoos, neo-traditional tattoos en new school tattoos te zetten! Bij digitaal tekenen gaat mijn voorkeur naar popart; op papier ga ik voor realistischere schetsen of komt mijn aquareldoos boven.

Edit Content

Als kind startte ik aan de tekenacademie, waarna ik in het middelbaar voor kunstonderwijs (KSO) koos. In 2011 begon ik met tatoeëren, om vervolgens in 2014 in een lokale tattooshop aan de slag te gaan. Mijn eigen tattoostudio richtte ik in 2018 op.

Ik werk alleen op afspraak. Zo word ik minder vaak gestoord en kan ik aan een stuk doorwerken. Ook voor besprekingen is een afspraak vereist. Voor kleine tattoos kan je online (via Facebook, Instagram of WhatsApp) een moment inplannen. Grotere tatoeages of cover-ups zet ik pas na uitvoerig overleg.

Edit Content

Zodra ik mijn fijne motoriek kon inzetten, raakte ik gefascineerd door potloden, stiften, penselen en de markeringen die ze achterlaten. Als zesjarig meisje startte ik aan de tekenacademie in Harelbeke waar ik mijn creativiteit twaalf jaar lang kon uitdrukken. Het was dan ook een voor de hand liggende keuze om een kunstrichting te volgen.

Helaas dacht ik dat school en feesten goed samengingen en moest ik het KSO onomkeerbaar verlaten. Ik verloor mijn motivatie en spijbelde vaak. Gelukkig ontmoette ik mijn vriend, die me weer op het rechte pad bracht en me ertoe aanzette om mijn laatste jaar af te maken.

In de zomer van 2003 kregen we de verrassing van ons leven: ik was zwanger van een kindje dat op 31 maart 2004 geboren zou worden. Mijn gezin werd mijn nieuwe prioriteit. Tekeningen maken, een kartonnen doos tot speelgoedhuisje omvormen, de schildering van ons ‘tuningsbakske’ ontwerpen … Ondanks dat ik fulltime als verkoopster in verscheidene warenhuizen werkte, kwam mijn creatieve talent in mijn vrije tijd nog wel van pas.

Zelfs toen was ik al fan van tattoos, maar destijds was het aanbod niet echt ruim. Bovendien: smaken verschillen! Toen ik echter het programma LA Ink en de variatie aan tattoos daarin zag, wilde ik er meer over weten. Via mijn beste vriendin ontmoette ik een tattooartiest die mij de basis aanleerde. Mijn vriend gaf mij m’n eerste machines, waarna ik op fruit en varkenshuid oefende. Uiteindelijk mocht ik mijn allereerste echte tattoo op mijn vriend tatoeëren!

Niet veel later ging ik halftijds in een lokale shop werken en na vier jaar besloot ik mijn eigen tattoostudio te openen. In minder dan twee maanden heb ik dat doel dankzij de fantastische skills van mijn vriend kunnen realiseren!

Benieuwd naar hoe mijn studio eruitziet?

Maak vandaag nog een afspraak in mijn tattooshop!